Φοιτητικές Θεατρικές Ομάδες από όλη την Ελλάδα

έχουν ιδρύσει
Πανελλήνιο Σύλλογο Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου

διοργανώνουν κάθε χρόνο
Πανελλήνιο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακών Θεατρικών Ομάδων

 • 2018: Σύρος
 • 2017: Θεσ/νίκη
 • 2016: Πάτρα
 • 2015: Ιωάννινα
 • 2014: Σύρος
 • 2013: Χανιά
 • 2012: Λάρισα
 • 2011: Μυτιλήνη
 • 2010: Ιωάννινα
 • 2009: Πάτρα
 • 2008: Θεσ/νίκη
 • 2007: Χανιά
 • Το Φεστιβάλ

  Κάθε χρόνο πραγματοποιείται Πανελλήνιο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακών Θεατρικών Ομάδων, στο οποίο μπορεί να συμμετέχει όποια φοιτητική θεατρική ομάδα το επιθυμεί. Το Φεστιβάλ κρατάει συνήθως 1 μέρες μέσα στο Μάιο, και είναι θεμιτό να αλλάζει έδρα κάθε χρόνο και να ταξιδεύει ανά την Ελλάδα.
  Κάθε ομάδα αναλαμβάνει ως επί το πλείστον τα έξοδα μεταφοράς της καθώς και την ευθύνη για δημιουργία σκηνικών και κουστουμιών. Όλη η προσπάθεια βασίζεται στον εθελοντισμό και ο κανόνας είναι πως τη χρηματοδοτούν οι ίδιοι οι φοιτητές, επενδύοντας κατά μείζονα λόγο την προσωπική τους δυναμική σε όλα τα επίπεδα.

  Η Ιστορία

  2003: Η θεατρική συντροφιά του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΘΕ.Σ.Π.Ι.) γιορτάζοντας τα 20 χρόνια της επίσημης ύπαρξής της, προσκαλεί φοιτητικές θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα και διοργανώνει το πρώτο ανεπίσημο Φεστιβάλ Φοιτητικού Θεάτρου.

  2004: Η Θεατρική Ομάδα της ΑΣΟΕΕ, πήρε την πρωτοβουλία να προσκαλέσει φοιτητικές θεατρικές ομάδες από όλη την Ελλάδα και να διοργανώσει στην Αθήνα το 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακών Θεατρικών Ομάδων, αναλαμβάνοντας σχεδόν μόνη της ολόκληρη τη διοργάνωση.

  2005: Διοργανώθηκε το 2ο Φεστιβάλ και έγινε η πρώτη μαζική συνάντηση φοιτητικών θεατρικών ομάδων με προοπτική τη δημιουργία μίας συλλογικότητας που θα αγκαλιάσει το φοιτητικό θέατρο της χώρας.

  2006: Κατοχυρώθηκε νομικά η Ένωση, με επίσημη ονομασία "Πανελλήνιος Σύλλογος Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου". Το 3ο Φεστιβάλ διοργανώθηκε υπό τη συλλογική ευθύνη των φοιτητικών Θεατρικών Ομάδων ενωμένων. Δημιουργήθηκε η mailing list και το forum για την επικοινωνία των μελών, ενώ παράλληλα φτιάχτηκε και το site. Πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδρομή-συνάντηση όλων των μελών των Θεατρικών Ομάδων στο Βραχάτι.

  2007: Το 4ο Φεστιβάλ έφυγε από την Αθήνα και διοργανώθηκε στα Χανιά από τη Θεατρική Ομάδα Πολυτεχνείου Χανίων. Έγινε η δεύτερη εκδρομή-συνάντηση όλων των μελών των Θεατρικών Ομάδων στα Καμμένα Βούρλα.

  2008: Το 5ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Φοιτητικού Θεάτρου διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις θεατρικές ομάδες του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ. Πραγματοποιήθηκε η τρίτη εκδρομή-συνάντηση όλων των μελών των Θεατρικών Ομάδων.

  2009: Το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Φοιτητικού Θεάτρου διοργανώθηκε στην Πάτρα από τη θεατρική ομάδα ΠΟΦΠΠ. Πραγματοποιήθηκε η τέταρτη εκδρομή-συνάντηση όλων των μελών των Θεατρικών Ομάδων.

  2010: Το 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Φοιτητικού Θεάτρου διοργανώθηκε στα Ιωάννινα από τη θεατρική ομάδα ΘΕ.Σ.Π.Ι. Πραγματοποιήθηκε η πέμπτη εκδρομή-συνάντηση όλων των μελών των Θεατρικών Ομάδων.

  2011: Το 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Φοιτητικού Θεάτρου διοργανώθηκε στη Μυτιλήνη από τη θεατρική ομάδα ΠΡΟΒΑ του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

  2012: Το 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Φοιτητικού Θεάτρου διοργανώθηκε στη Λάρισα από τη θεατρική ομάδα Ιατρικής και Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

  2013: Το 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Φοιτητικού Θεάτρου διοργανώθηκε στα Χανιά από τη θεατρική ομάδα Πολυτεχνείου Κρήτης.